HAVEN

Se en lille video fra en junidag i Apothekerhaven i dette indlæg.

I foråret åbner vi døren til Haven og lader lyset ind i Porten. Når havens belægning og møbler er klargjorte efter vinteren, serverer vi udendørs indtil efteråret rusker for meget i os.

Bestillinger og betaling modtages dog kun indenfor ved disken.

Apothekerhaven er vores sommerlige oase. Da vi overtog Det Gamle Apothek, var haven delvist tilgroet, så i somrene 2016 og -17 havde vi fornøjelsen af at have Gartner-Gitte ansat, og hun knoklede med blandt andet at få nogle af de oprindelige lægeplanter til at gro og med at få de smukke gulstensbelægninger frem igen i græsset.

Gitte beskar også den ca. 30 år gamle Apotekerrose midt i haven, som er en af flere duftende roser, du kan opleve, når de blomstrer i maj-juli måned. Derved har hun skabt duftende kroge i halvskygge under rosenbuskene i havens ellers meget solbeskinnede midte. Hun har lavet stenbede med vilde jordbær og plantet et æbletræ, som skal klatre. Og meget meget mere, som vi end ikke aner, fordi hun bare gik og puslede mellem buskene og hyggesnakkede med gæsterne. Hende savner vi – ligesom haven savner hende, men sådan er det nu engang. Heldigvis er haven stadig dejlig trods sin genfundne vildskab.

Søde hunde er i øvrigt velkomne i haven.

I Apothekerhaven kan du både sidde og ligge, alt efter dagsformen. Der er sol og skygge og nogenlunde læ på en blæsevejrsdag. I haven har vi også en grill, som tændes op en sjælden gang. Så kan du være heldig at få lækker pulled pork eller andet i din sandwich – alt efter, hvad grillmester Palle giver sig i kast med.