Haven

Apothekerhaven

I foråret åbner vi døren til Haven og lader lyset ind i Porten. Når havens møbler er klargjorte efter vinteren, serverer vi udendørs indtil efteråret rusker for meget i os.


Apothekerhaven er vores sommerlige oase. Da vi overtog Det Gamle Apothek, var haven delvist tilgroet, så i somrene 2016 og -17 har vi haft fornøjelsen af at have Gartner-Gitte ansat, og hun har knoklet med blandt andet at få nogle af de oprindelige lægeplanter til at gro og med at få de smukke gulstensbelægninger frem igen i græsset.

Gitte har også beskåret den ca. 30 år gamle Apotekerrose midt i haven, som er en af flere duftende roser, du kan opleve, når de blomstrer i maj-juli måned. Derved har hun skabt duftende kroge i halvskygge under rosenbuskene i havens ellers meget solbeskinnede midte. Hun har lavet stenbede med vilde jordbær og plantet et æbletræ, som skal klatre. Og meget meget mere, som vi end ikke aner, fordi hun bare gik og puslede mellem buskene og hyggesnakkede med gæsterne.

Apothekerhunden Fru Udsen er i øvrigt ofte at finde i Haven. Hun er en ældre, godmodig dame, som gerne kommer luntende og snakker.

I Apothekerhaven kan du både sidde og ligge, alt efter dagsformen. Der er sol og skygge og nogenlunde læ på en blæsevejrsdag. I haven har vi også en grill, som tændes op ved lejlighed. Så kan du få lækker pulled pork eller andet i din sandwich – alt efter, hvad grillmester Palle giver sig i kast med.