OM

Velkommen til Det Gamle Apothek i UNESCO-byen Christiansfeld – en kombineret café og garnbutik – med mere. Et hyggeligt og uhøjtideligt bud på en frokostcafé med en rolig gårdhave og en alsidig butik. Vi gør alt, hvad vi kan for at hylde det afslappende, det nære, det håndlavede og det rustikke. Find vej.
STUEN
I butikkenstueetagen kan du shoppe specialiteter, brugsgenstande og besøge garnafdelingen, finde dig et strikkehjørne, drikke en kop helt almindelig, god kaffe, pleje den søde tand eller stille frokostsulten. Se menukort. Du kan læse avisen, Koldingkalenderen, Turistavisen, men også blot søge læ/ly, søge vejvisning og vejledning om Christiansfeld-området. Er du cykelturist, kan du låne lappegrej og fylde vanddunken. Vores mål er at tilbyde afslapning og hygge uden de skyhøje priser.
FØRSTESALEN – FRUENS STUE
På 1. sal har vi Fruens Stue, som kan bookes til selskaber. (Ring 6128 1116). Det er også i Fruens Stue, vi holder søndagsstrik i vinterhalvåret (og ved dårligt sommervejr). Det er i tidsrummet kl. 11.00-16.00 med gratis kaffe for alle med strikketøjet fremme. Læs mere om strikkecafeerne nederst på siden. Op mod jul bliver Fruens Stue omdannet til julestue, og når vi har flere tilbud og udsalgsvarer, end vi har plads til nedenunder, tager vi Fruens Stue i brug.
VOGNPORTEN
Det første, du møder i Det Gamle Apothek, er Vognporten, som du skal ind gennem fra fortovet for at finde os. I Vognporten har vi primært udstillet fletkurve og de varer, som er beregnet til udendørs brug. Drej til højre midt i porten for at komme til cafeen og butikken eller fortsæt gennem porten for at se haven – der er normalt plads til alle.
HAVEN
Fra Påske, eller så snart vejret tillader det, åbner vi den smukke Apothekerhave, hvor der serveres både lunt, varmt og køligt. Det er afslappende omgivelser mellem historiske roser og krydderurter. I sommerhalvåret holder vi også strikkecafé i Apothekerhaven hver søndag fra 11.00-16.00. Følg med i vores begivenheder via facebook.
MENUKORTET
Menukortet ændres alt efter sæsonens behov. Om foråret udvider vi menukortet (på drikkekortet udvider vi med fadøl), mens vi justerer igen i vinterhalvåret, men altid, så menuen indeholde bestille suppe, sandwich og kage. Følg med på vores blog og i vores begivenheder via facebook. hvor der kan forekomme pop-ups som fx. tilbud på kaffe og lagkage til Mors Dag eller friskbagte boller.
GARN, STRIK OG HÆKLING
En del af vores kunder er strikkere og hæklere med garngramse- og kærlighed til kaffe og kage. Er du lige som os afhængig af at gramse garn og nørde med opskrifter, finder du lastens hule i Det gamle Apothek. Vi har kun lækkert garn og et stort opskriftbibliotek, og vi kan i al beskedenhed kloge os om mangt og meget på både strikke- og hæklefronten, så du får det rigtige med hjem. Læs også om Søndagsstrik og Tirsdagsstrikkeaftener nedenfor, hvis du er vild med at strikke.
AKTIVITETER OG BEGIVENHEDER
Følg med på vores blog, instagram og i vores begivenheder via facebook. hvor vi annoncerer om workshops, håndværksdage og som nævnt ovenfor, pop-ups. Det kan være tilbud på kaffe + lagkage til Mors Dag, Kaffe-to-go eller Varm kakao med flødeskum. Der kan du også støde på generelle nyheder, opskrifter og garntilbud. Som udgangspunkt kører vi fast med vores strikkecafeer med gratis kaffe: Tirsdag aftener fra 19.00-21.00 i Fruens Stue (i vinterhalvåret) Søndage fra kl. 11-16.00 i Apothekerhaven/Fruens Stue. (sommer/vinter)
CAFEEN
Men hvis du synes, at strik er noget så overvurderet, må du gerne lade garn være garn og nøjes med at sidde og spinde i caféen. Her kan du nemlig hygge dig med en omgang kaffe + kage, en frokost eller en lokal Blackbird fadøl i omgivelser præget af klassiske dyder og moderne genbrugstanker.
BALSAMICO-TAPPERI OG SPECIALITETER
I cafeen kan du gå på opdagelse i Balsamico-tapperiet (spørg personalet, hvis du ønsker smagsprøver) og i den gammeldags inspirerede indretning, gamle broderier, osv. Vi forsøger at føre varer til alle aldersgrupper, så søger du gammeldags trælegetøjkurve, kvindbo i form af lysestagerkrus, service, kopper og kander og andet hyggeligt, samt ikke at forglemme, spændende specialiteter som fx. telakridshonningmarmelade, chokolade, nougat, gastrikolier, BBQ/chilisaucer og selvfølgelig de traditionelle honningkager, er der masser af muligheder. Det ender næsten også altid med, at personalet giver en gratis sludder.
TIL MÆNDENE
Måske særligt til mændene har vi blandt andet spændende specialiteter til kokke og grill-fanatikere, rustikke forklæder,  krukker og kander, diverse støbejern, sommer-fadøl samt forskellige mere eller mindre humoristiske skriftlige indslag om kønnene 🙂
TILGÆNGELIGHED
Der er parkering ved døren og indgang gennem porten, hvor der er et par trin op til stueetagen. Da bygningen er fredet, må vi desværre ikke ændre på bygningens ringe tilgængelighed for kørestolsbrugere og dårligt gående. Af samme årsag må der heller ikke etableres handicaptoilet. Sådan finder du os.
BIKEFRIEND
Fra sommeren 2018 er vi officiel Bike Friend-partner. Det betyder blandt andet, at gæster på cykeltur kan tilgå lappegrej og vandhane til drikkedunke hos os og få udleveret kort med cykelruter.
Hvad vi ikke har, er en web-shop.
Se vores aktuelle menukort.
NB. Ovenstående produkter er eksempler på hvad vi har eller har haft i vores sortiment.  Vi kan derfor ikke garantere, at vi har lige præcis samme varer altid.
SØNDAGSSTRIK OG TIRSDAGSSTRIKKECAFE TIRSDAGE KL. 19-21.00

– for hyggens skyld, og også for hæklere 🙂

I Det Gamle Apothek nyder vi, at kunder har deres strikketøj eller hækletøj med. Der er gratis kaffe til alle, der vil hyggestrikke med ligesindede, i følgende tidsrum: Tirsdag aftener fra 19.00-21.00 i Fruens Stue (i vinterhalvåret) Søndage fra kl. 11-16.00 i Apothekerhaven/Fruens Stue. (sommer/vinter) Fælles for begge hyggestrikkedage er, at kaffen/teen er gratis, så længe man har sit strikke/hækletøj fremme. Kontakt os for nærmere info, hvis du er interesseret i at deltage. Der kan forekomme enkelte aflysninger eller midlertidige ændringer af adressen, hvor tirsdagsarrangementet foregår. Til det formål har vi en facebookgruppe for strikkere, som du kan blive medlem af. skilt_varesortiment_1104.jpg